Wednesday December 18 2019

Tenuta di Biserno – Winemakers Dinner 28.02.20


Oliver Andreas Thunæs

Hvis du har drukket de fineste viner fra Toscana, er sjansen stor for at de har blitt rørt av hånden til den mest berømte vinfamilien i regionen, om ikke landet: Famiglia Antinori. Alle de vakre navnene – Ornellaia,  Sassicaia, Massetto, Solaia, Tignanello – har blitt velsignet med  Antinori-magien, og de fleste av dem er det fremdeles.

Familiens seneste satsning – Tenuta di Biserno – omhandler den del av  Toscana som fremdeles omtales som særegen, robust og vakkert autentisk,  hvor Lodovico Antinori på ny har skapt en supertoscaner.

– A project of passion –
“Lodovico Antinori”

Tenuta di Biserno er en eiendom på 90 hektar som ligger i det kystlige vestlige Toscana, gjemt blant åsene i Bibbona i Øvre Maremma. Den vakre, vidstrakte utsikten over til Tyrrenhavet, mot Korsika, er en konstant påminnelse om gårdens moderat kystpåvirkning.
Lodovico oppdaget eiendommen som skulle bli Tenuta di Biserno i 1994, da han speidet etter land som var egnet til å utvide Ornellaia. Det han så, som ble Tenuta di Biserno, begeistret ham og de fant tidlig ut etter inngående jordprøve at det måtte bli et eget prosjekt.
 
Etter å ha solgt sin store skapelse Ornellaia i 2002, stod Lodovico fritt til å ta fatt på Tenuta di Biserno og inngikk et partnerskap med sin bror, Marchese Piero Antinori.
Jorda til Bibbona-vinmarkene – såkalt Bolgheri-konglomerat – er veldig rik på mineraler som, som ved Ornellaia, overtalte Lodovico til å plante utelukkende Bordeaux-sorter, betydelige andeler av Cabernet Franc, etterfulgt av Merlot, noen Cabernet Sauvignon og overraskende høye andeler av Petit Verdot.

Helena Lindberg
Winemaker
Helena Lindberg har vært vinmaker siden 2004. I løpet av alle disse årene har hun vært i stand til å lære og gjøre seg kjent med disse jordklimaene og egenskapene samt skape en super toskaner i Tenuta di Biserno.
 
Helena Lindberg er født og oppvokst i Sverige og har MSc i kjemiteknikk; Etter å ha tilbrakt to år på Yalumba Winery i Barossa Valley, flyttet hun til Marlborough, New Zealand, hvor hun jobbet i matindustrien før hun utviklet en interesse for vin og vinproduksjon hun ble igjen i tre år.
 
Helena vendte tilbake til Europa i 2000 for å jobbe i Languedoc og delta på fakultet for ønologi i Bordeaux. Det var i løpet av hennes tid i Bordeaux at hun kom i kontakt med Lodovico Antinori, og i 2004 flyttet Helena til Toscana for å bli ansvarlig for vinproduksjon i både Toscana og Marlborough. Siden 2011 er hun også daglig leder for Campo di Sasso Limited på New Zealand.


Newsletter

Følg oss også på Facebook Instagram