Oliver Andreas Thunæs
Hvis du har drukket de fineste viner fra Toscana, er sjansen stor for at de har blitt rørt av hånden til den mest berømte vinfamilien i regionen, om ikke landet: Famiglia Antinori. Alle de vakre navnene – Ornellaia, Sassicaia, Massetto, Solaia, Tignanello – har blitt velsignet med Antinori-magien, og de fleste av dem er det fremdeles.
Familiens seneste satsning – Tenuta di Biserno – omhandler den del av Toscana som fremdeles omtales som særegen, robust og vakkert autentisk, hvor Lodovico Antinori på ny har skapt en supertoscaner.
– A project of passion –
“Lodovico Antinori”
Tenuta di Biserno er en eiendom på 90 hektar som ligger i det kystlige vestlige Toscana, gjemt blant åsene i Bibbona i Øvre Maremma. Den vakre, vidstrakte utsikten over til Tyrrenhavet, mot Korsika, er en konstant påminnelse om gårdens moderat kystpåvirkning.
Lodovico oppdaget eiendommen som skulle bli Tenuta di Biserno i 1994, da han speidet etter land som var egnet til å utvide Ornellaia. Det han så, som ble Tenuta di Biserno, begeistret ham og de fant tidlig ut etter inngående jordprøve at det måtte bli et eget prosjekt.
Etter å ha solgt sin store skapelse Ornellaia i 2002, stod Lodovico fritt til å ta fatt på Tenuta di Biserno og inngikk et partnerskap med sin bror, Marchese Piero Antinori.
Jorda til Bibbona-vinmarkene – såkalt Bolgheri-konglomerat – er veldig rik på mineraler som, som ved Ornellaia, overtalte Lodovico til å plante utelukkende Bordeaux-sorter, betydelige andeler av Cabernet Franc, etterfulgt av Merlot, noen Cabernet Sauvignon og overraskende høye andeler av Petit Verdot.
Helena Lindberg
Winemaker
Helena Lindberg har vært vinmaker siden 2004. I løpet av alle disse årene har hun vært i stand til å lære og gjøre seg kjent med disse jordklimaene og egenskapene samt skape en super toskaner i Tenuta di Biserno.
Helena Lindberg er født og oppvokst i Sverige og har MSc i kjemiteknikk; Etter å ha tilbrakt to år på Yalumba Winery i Barossa Valley, flyttet hun til Marlborough, New Zealand, hvor hun jobbet i matindustrien før hun utviklet en interesse for vin og vinproduksjon hun ble igjen i tre år.
Helena vendte tilbake til Europa i 2000 for å jobbe i Languedoc og delta på fakultet for ønologi i Bordeaux. Det var i løpet av hennes tid i Bordeaux at hun kom i kontakt med Lodovico Antinori, og i 2004 flyttet Helena til Toscana for å bli ansvarlig for vinproduksjon i både Toscana og Marlborough. Siden 2011 er hun også daglig leder for Campo di Sasso Limited på New Zealand.