Tuesday August 25 2020

Karma Drinks


André Manskow

Økologiske Fairtrade drikker

Vi i Bricks Beverages AS er stolte av å kunne presentere økologisk og fairtrade kullsyreholdige leskedrikker fra Karma Drinks.

Karmas colaoppskrift består av rettferdig handel og organisk rørsukker, vanilje, sitrus og ekte cola dyrket av Mende og Temne-folket i Sierra Leone. I tillegg til at produsentene får godt betalt for råvarene, går 2 cent av salgssummen for hver solgte flaske cola direkte tilbake til bøndene. Sannsynligvis på grunn av dette, ble selskapet i 2014 kåret til “det mest rettferdige selskapet i verden” av organisasjonen Fairtrade International.

Karma Cola møtte et problem tidlig, nemlig at de ikke kunne finne noen colanøtter som var Fairtrade-sertifisert. Det var nesten ikke noe marked i det hele tatt for sertifiserte colanøtter fordi de fleste kullsyreholdige drikker, til tross for at det selges om lag 1,7 milliarder kullsyreflasker per år. Karma Cola har derfor startet en direkte handel med bøndene i landsbyen Boma og bygd opp Karma Cola-stiftelsen, for å bidra til å bygge et bærekraftig samfunn for innbyggerne, mens de kan lage og gjeninnføre en naturlig colal, en drink som smaker som cola. Utformingen av Karmakola-flasken blander afrikanske elementer med den østlige ideen om “karma” og den vestlige drikkecolaen. De blå og røde ikoniske designelementene er den afrikanske vannånden Mami Wata, som representerer både godhet og ondskap. I tillegg til selve coladrikken, tilbyr Karma Cola også Gingerella: en ingefær ale laget av fersk og krydret ingefær fra kooperativet Kokila Subasinghe på Sri Lanka og Lemmy som er en søt og sur kullsyreholdig sitronade med en blanding av organiske sicilianske Femenillo sitroner, druer og andre friske sitrusfrukter. Alle drikkene inneholder organisk fair trade sukker fra India.

Et utvalg av Karma Drinks som nå endelig er tilgjenglig i Norge via Bricks Beverage AS

Newsletter

Følg oss også på Facebook Instagram